Đurđevački fotograf Željko Car osvojio nagradu za najbolju ruralnu fotografiju


Utorak, 19. rujna 2023.

Još jedna prestižna nagrada stigla je u Đurđevac na adresu najpoznatijeg i najnagrađivanijeg  đurđevačkog fotografa  Željka Cara. Ovaj majstor umjetničke fotografije i nositelj prestižne svjetske titule Ekselencija fotografske umjetnosti najpoznatijeg međunarodnog fotografskog saveza (EFIAP) osvojio je prvu nagradu u kategoriji „priroda“ za svoju fotografiju uljane repice na natječaju RuralFoto 2023.

Nagradu i prvo mjesto osvojio je na konferenciji AgroRocks 2023., za koju je bilo prijavljeno više od 1200 fotografija iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Nagrade i priznanja za vrhunske fotografije (koje dolaze od najcjenjenijih međunarodnih fotografskih stručnjaka) Željku Caru, članu Foto-kino kluba Picok, ove godine su stizale već nekoliko puta i to ne samo iz Hrvatske i Europe, nego i iz daleke Kine. Pejzaži i ljudi Podravine dobrim dijelom su njegova foto-preokupacija kojima naš umjetnik svojim fotografijama pokazuje ambijentalne vrijednosti i ljepote svojega zavičaja diljem svijeta.

– Prostrane livade i polja možda su najljepša u proljeće. Tada priroda blista u različitim bojama, a obrađena polja svjedoče o marljivim poljoprivrednicima – opisao je Car svoju nagrađenu fotografiju.

Spomenimo i da se biralo u četiri kategorije – priroda, proizvodnja, selo i životinje, a svaki od pobjednika osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR i plaketu.