Đurđevački gimnazijalci prvi na Junior Freshhh natjecanju


Petak, 27. siječnja 2017.

Ina je i ove godine organizirala srednjoškolsko natjecanje Junior Freshhh koje je ove godine privuklo gotovo 1.500 učenika, a u petak je održano i finale natjecanja u kojem se pet timova borilo za pobjedu rješavanjem zadataka iz područja prirodnih znanosti, objavljeno je iz Ine.

Riječ je o trećem po redu Junior Freshhh natjecanju koje INA organizira s ciljem motiviranja mlađih generacija na prirodne i tehnološke znanosti, a ova su godine zabilježili i rekordan broj prijava.

Križevački i đurđevački srednjoškolci ušli su u finale Junior Freshhh natjecanja među pet najboljih od čak 483 prijavljena tima. Nakon programa koji je uključivao rješavanje kviza znanja i serije zadataka iz prirodnih znanosti stručni žiri sastavljen od profesora iz različitih područja donio je odluku da pobjedničkim proglase tim Stari paper iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca- Laura, Lara i Paula.

Drugo mjesto pripalo je timu iz Krapine Hiti te h Krampušnicu, treće mjesto zauzeo je križevački tim Capa capa, četvrto krapinska Ažina dječica i peto mjesto Tihanini anđeli iz Križevaca.