Đurđevo: na 39. izložbi vina 65 zlatnih, 134 srebrnih i 29 brončanih vina


Petak, 22. travnja 2022.

Degustacijom vina, prigodnim programom i podjelom zlatnih medalja, vinogradarima čija su vina enolozi ocijenili najboljima u Sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac 39. tradicionalna izložba vina Đurđevo 2022. okupila je velik broj zaljubljenika u dobru kapljicu.

Povodom Dana grada i Đurđevca organizirala ju je Udruga vinogradara i voćara Đurđevac i uoči ovog najvećeg gradskog blagdana ponovo pokazala da se njeni članovi imaju čime podičiti. Okupljene je pozdravio predsjednik udruge Marijanko Ređep, a izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči te je vinarima čestitao osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

-Drago mi je da se ova izložba vratila ponovno u termin obilježavanja Dana Grada te da se može na dostojanstven i svečan način obilježiti Dan Grada. Naši vinari su jako dobro iskoristili ovaj period u koroni što se vidi po broju zaprimljenih uzoraka i po broja zlata koji je iz godine u godinu sve veći. Danas na izložbi su predstavljeni i vizuali novih prostora Udruge vinogradara čije otvorenje se očekuje do Bartolova iduće godine, kad ćemo tamo postavljati klopotec. To će biti još jedna lokacija gdje ćemo promovirati naš grad kao turističku destinaciju, odnosno mjesto na kojem ćemo moći prezentirati naša kvalitetna i specifična vina koja nastaju na pijesku - spomenuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ove je godine na ocjenu enologa zaprimljeno čak 293 uzorak vina, a zlatnima je ocijenjeno njih 65. Da će se do berbe piti dobra vina potvrđuju i 134 vina ocijenjena srebrnim znakom, te 29 brončanim, dok je njih 4 dobilo priznanja. Gradonačelnikovim vinom proglašeno vino Vinarije Divjačko i to Graševina.

Veliku zlatnu medalju dobila je Graševina ledena berba 2015. Zlatka Sonenšajna te je proglašena šampionom izložbe. Nagradu za najbolje vino hobista dobio je Mirko Turčić za graševinu.

U nastavku se nalaze rezultati ocjenjivanja: