DVD Čepelovac proslavio 100. obljetnicu djelovanja


Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Čepelovca mimohodom te svečanom svetom misom i sjednicom proslavilo je svoju 100. obljetnicu djelovanja.

Na sjednicu su došli brojni gosti, predstavnici DVD-ova iz ostalih prigradskih naselja, mještani, predstavnici prijateljskih udruga, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca Alen Škudar, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Matija Markešić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednik DVD-a Čepelovec Željko Matkov osvrnuo se na povijest vatrogastva u Čepelovcu i naglasio da su članovi sudjelovali u brojnim intervencijama tokom svog djelovanja, a oni su također i nositelji društvenog života u naselju.

-DVD broji 30 članova, a cilj nam je u rad uključiti i djecu. Uz pomoć Grada Đurđevca i Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca, svake godine nabavljamo potrebnu opremu kako bi našim članovima olakšali posao u slučaju intervencija. I dalje ćemo članove školovati za vatrogasna zvanja kako bi imali potreban kadar za budućnost – rekao je Željko Matkov, predsjednik DVD-a Čepelovac.

Ovom su se prilikom mještani prisjetili i kako je društvo osnovano, davne 1922. godine na inicijativu Matije Špoljarića koji je uz druge osnivače okupio mještane na pilani i mlinu u Čepelovcu. Donesene su potrebne odluke i pravilnici te je društvo službeno osnovano. Tokom godina društvo je osvojilo brojna priznanja i nagrade, te nikad nije prestalo s aktivnim djelovanjem, pa ni u vrijeme Domovinskog rata.

Okupljenima se prigodnim riječima obratio i počasni član DVD-a Slavko Horvat koji je dugi niz godina bio aktivan u društvu, ali i u radu mjesnog odbora Čepelovac.

Na radu i ostvarenim rezultatima čestitao im je gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su se ovom prilikom i zahvalili organizatorima te Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac koji je svojim izvedbama uveličao ovu okruglu obljetnicu.

U sklopu proslave društvo je sponzorima i prijateljskim udrugama dodijelilo prigodna priznanja i poklone.