Članovi DVD-a Đurđevac održali redovnu skupštinu


Utorak, 22. ožujka 2022.

U prostorima DVD-a Đurđevac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac održana je redovna izvještajna skupština DVD-a Đurđevac, koju je otvorio predsjednik društva Željko Turbelija.

Podneseno je izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora društva za 2021. godinu te izvješće o radu i financijsko izvješće Puhačkog orkestra koje je podnio Božidar Škurdija.

Donesen je novi plan rada društva za 2022. godinu koji će brojnim aktivnostima nastojati privući novi članove te novi plan rada Puhačkog orkestra koji ove godine obilježava jubilarnu 100. obljetnicu djelovanja.

Članovima društva za aktivno sudjelovanje i njihov doprinos društvu podijeljene su vatrogasne spomenice. Tako je Ignacu Gregaru dodijeljena spomenica za 70 godina aktivnosti, Dragutinu Mlinariću, Tomi Šostarcu i Ignasu Ređepu za 50 godina aktivnosti, dok su za 40 godina aktivnosti spomenice dodijeljene Božidaru Konjareku, Darku Kožaru, Stjepanu Kranjčevu, Božidaru Bobovčanu. Za 30 godina aktivnosti u DVD-u Đurđevac spomenica je dodijeljena Zoranu Balatincu, a za 10 godina Matiji Balala, Nikoli Prilika, Karlu Markešiću, Luki Careku, Steli Kuzmić, Antoniji Međurečan i Alenu Caru.  Za poseban doprinos u razvoju vatrogastva titulu počasnog predsjednika dobio je Ivan Hadžija.

Skupštini su uz redovne članove prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić i predsjednik Vatrogasne zajednice Alen Škudar.

Matija Markešić  i Alen Škudar članovima su poželjeli sreću u budućem radu, dok je gradonačelnik Hrvoje Janči dodao kako će Grad podržati zacrtane aktivnosti društva kako bi zajedničkim snagama ostvarili buduće planove te tako dali poticaj mladima da se priključe dobrovoljnom vatrogastvu.