Foto kino- klub Picok: đurđevački fotografi uspješni na međunarodnoj izložbi održanoj u Salonu u Zagrebu


Nedjelja, 6. prosinca 2020.

Na upravo otvorenom Zagreb Salonu, najpoznatijoj i najprestižnijoj međunarodnoj izložbi u našoj zemlji, članovi Foto-kino kluba Picok Đurđevac bili su izuzetno uspješni.

Za ovo međunarodno fotografsko natjecanje pristiglo je gotovo 6 tisuća fotografija od autora iz čak 44 države, a žiri je odabrao najbolje. Među njima ima ukupno 23 fotografija najaktivnijih đurđevačkog fotografa Ivana Hećimovića (8), Željka Cara (8), Mate Zemana (5) i Ivana Nemeta (2). Hećimović je za fotografiju Lijevo i desno dobio diplomu Fotokluba Zagreb.

Fotoklub Zagreb kao organizator ovog poznatog međunarodnog natjecanja umjetničkih fotografa može se pohvaliti tradicijom od 110 godina, a ove je godine unatoč problemima zbog pandemije i potresa u Zagrebu uspješno organiziran 39. Zagreb Salon. Ova se prestižna međunarodna izložba fotografa priređuje prema pravilima svjetski najpoznatijih fotografskih udruženja – FIAP-a (Međunarodne federacije umjetničkih fotografa) i PSA (Fotografskog saveza Amerike). Umjesto u Muzeju Mimara, koji je oštećen u potresu, izložba je otvorena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ova međunarodna izložba može se razgledati do konca  godine.

Čestitke našim fotografima na još jednom hvalevrijednom uspjehu.