Gimnazijalci iz Đurđevca pokazali izuzetno znanje iz geografije: pozvani na geografsku olimpijadu u Hong-Kongu


Utorak, 14. svibnja 2019.

Na 26. državnom Natjecanju iz geografije, koje je održano u Trogiru učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac pokazali su izvrsno znanje iz geografije.

Luka Rogoz, osvojio je treće mjesto u kategoriji drugih razreda i Antonija Milinković, deseto mjesto u kategoriji četvrtih razreda. Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita i praktičnog dijela, u kojem su se i posebno istaknuli. Učenike je pripremala Mihaela Lončar, prof. Tako je u gradu majstora Radovana presudilo znanje i vrijedan rad.

Učenik drugog razreda (2.a) Luka Rogoz, prošlogodišnji državni prvak iz geografije, i dobitnik Oscara znanja, ostvario je ove godine odlične rezultate iz nekoliko predmeta i plasirao se na državna natjecanja iz tri predmeta, i to informatike, matematike i geografije. U matematici je na sedmome mjestu u državi, u informatici šesti, dok je iz geografije ostvario treće mjesto. Moramo naglasiti kako se je u informatici natjecao s najboljim natjecateljima u Hrvatskoj koji su mahom učenici trećih i četvrtih razreda pa je uspjeh tim veći.

Natjecanje iz geografije, gdje je Luka ostvario iznimne rezultate, sastojalo se je od ispita i praktičnog dijela te je, unatoč jakoj konkurenciji, ipak stao na postolje. Nakon samoga natjecanja i proglašenja rezultata, Državno povjerenstvo je pozvalo petero učenika na intervju za Geografski olimpijski tim 2019. Luka je i tu uspio dokazati svoje sposobnosti i znanja i plasirao se u tim koji će predstavljati boje Hrvatske ove godine u Hong Kongu.

Naime, da bi se učenik plasirao u olimpijski tim, osim rada i talenta, morao je imati i kontinuitet u natjecanjima iz geografije na razini države, a na razgovoru za odabir pokazati i odlično znanje iz engleskog jezika.

Ovog mladog, talentiranog i iznimno vrijednog učenika, na putu do geografske olimpijade pratili su njegovi dosadašnji mentori: nastavnica geografije iz osnovne škole Marica Vinković, te nastavnici geografije iz gimnazije Josip Horvat i Mihaela Lončar.

Luki želimo puno uspjeha i sreće u Hong Kongu!