Gimnazijalci se uključili u program Ruksak pun kulture


Petak, 10. studenoga 2017.

I ovog tjedna su gimnazijalci đurđevačke gimnazije dobili priliku sudjelovati u zanimljivom projektu koji je proširio njihova znanja i pružio im jedno drugačije kazališno iskustvo.

Učenici Gimnazije Dr.Ivana Kranjčeva prisustvovali su predstavi Tri sestre u izvedbi Teatra ITD.

Komad su izvele Martina Tomić, Ivana Pavlović i Petra Chelfi, koje su nakon predstave sa dvadesetak gimnazijalaca provele i plesno-dramsku radionicu kroz koju su analizirali djelo te radili na pokretu i tjelesnoj ekspresiji osjećaja.

Ova predstava i radionica provedeni su u okviru programa Ruksak pun kulture čiji je cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske.

Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Zadovoljstvo učenika nakon provedene radionice i njihov interes za ovakav oblik rada najbolji je pokazatelj da programa koji su usmjereni na promicanje kulture i kreativnog stvaralaštva ima premalo, te da bi kurikulum trebalo još više obogatiti programima koji bi kod mladih poticali razvijanje vještina i kreativnog stvaralaštva.