Godišnja skupština Foto-kino kluba Picok: Izlažu diljem svijeta, a najprestižnije nagrade i foto-titule nose u Đurđevac


Srijeda, 13. veljače 2019.

Bez članova Foto-kino kluba Picok nije prošlo ni jedno događanje, a niti jedna manifestacija u organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i brojnih udruga, rečeno je zaključno na redovnoj Godišnjoj skupštini ove najnagrađivanje đurđevačke udruge kreativnih pojedinaca.

-Članovi Foto-kino kluba Picok prošle su godine priredili četiri klupske i jednu memorijalnu samostalnu izložbu svojih pok. članova. Nekoliko najaktivnijih članova sudjelovalo je na 40 izložbi u zemlji i svijetu na kojima su osvojili više od 30 najprestižnijih nagrada. Organizirane su i mnoge foto-radionice i druženja u Đurđevcu, ali i kod drugih klubova- podsjetio je Zdravko Dragica, predsjednik FKK Picok i posebno pohvalio ostvarene uspjehe i postignuća svojih članova.

Na međunarodnim i domaćim izložbama sudjelovali su Mato Zeman, Ivan Hećimović, Željko Car, Ivan Nemet i Zvonimir Šiptar. Mato Zeman je u 2018. g dobio prestižno počasno zvanje EFIAP (Ekselencija Međunarodne federacije fotografske umjetnosti) za višegodišnje izlaganje na međunarodnim izložbama i za osvojene nagrade. Sudjelovao je i na 17 međunarodnih izložbi i osvojio pet nagrada. Zlatnu je medalju je dobio od PSA (Fotografskog društva Amerika) te FIAP-ovu srebrnu medalju.

Impresivne je rezultate u 2018.ostvario i Ivan Hećimović. On je sudjelovao na 24 međunarodne izložbe sa 31 različitom fotografijom i osvojio ukupno sedam nagrada. Posebno treba spomenuti FIAP-ovu zlatnu medalju i srebrnu medalju PSA (Fotografskog društva Amerike).

Željko Car, đurđevački najnagrađivanji foto-umjetnik i majstor fotografije, čije su fotografije uvrštene u kolekciju koja je predstavljala Hrvatsku na izložbi FIAP-a u Južnoj Americi, sudjelovao je na 15 međunarodnih izložbi i osvojio ukupno šest nagrada.

Nagrade i pohvale još su na domaćim izložbama dobili Zvonimir Šiptar, Anđela Lenhard Antolin, Nevenka Dijanošić, Zdravko Šabarić, Željko Car i  Mato Zeman.

Nakon, po svemu uspješne 2018.g. članovi FKK Picok  dogovorili su nastavak radne i kreativne godine, uz suradnju s Gradom, Turističkom zajednicom, te domaćim udrugama i OPG-ovima.

Foto:D.Kekelj