Preko 600 aktivnih sportaša: proglašeni i nagrađeni najbolji sportaš i sportske ekipe Grada Đurđevca za 2021.


Subota, 4. lipnja 2022.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca u prekrasnom ambijentu Doma kulture u Đurđevcu održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskog djelatnika grada Đurđevca za proteklu godinu.

Svečanosti proglašenja nazočili su uz brojne sportaše gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, vijećnici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, predstavnici udruga, ravnatelji ustanova i brojni gosti.

Okupljene je pozdravio i  prigodnim riječima se obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić. Naglasio je kako Zajednica sportskih udruga danas broji  preko 600 sportaša koji su uključeni u razne sportske aktivnosti u svojim klubovima, a rezultate koje oni ostvaruju su više nego odlični.

U kategoriji najuspješnije sportašice s invaliditetom Grada Đurđevca proglašena je Nadica Mesar iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Đurđevca, dok je za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom Grada Đurđevca proglašen Dražen Vugrinec iz Kuglačkog kluba Graničar.

Najboljom sportašicom proglašena je Ema Bevanda, članica Šahovskog kluba Picok, dok je za najboljeg sportaša izabran junior Nogometnog kluba Graničar Ivano Milošević. Najuspješnija ženska ekipa je ekipa Šahovskog kluba Picok, dok je u muškoj konkurenciji slavio Kuglački klub Graničar.

Za mlade sportske nade Gradu Đurđevca u prošloj godini izabrani su Borna Kraljević, Ante Ćurić, David Vlašić, Borna Grlica i Luka Vedriš, članovi Nogometnog kluba Graničar Đurđevac te Ana Adžaga iz Rukometnog kluba Đurđevac,, Gabriel Kapitanić iz Šahovskog kluba Picok, Matija Mihočka iz Šahovskog kluba Picok, Ognjen Domović iz Šahovskog kluba Picok, Karlo Šokec iz Šahovskog kluba Picok, Mija Robotić iz Teniskog kluba Đurđevac, Lucian Lacković iz Teniskog kluba Đurđevac, Adam Markovica iz Teniskog kluba Đurđevac, Nika Pandur iz Karate kluba Đurđevac, Petra Gašparec iz Karate kluba Đurđevac, Patrik Zlatec iz Karate kluba Đurđevac i Jelena Kokša iz Ženskog nogometnog kluba Graničar.

U kategoriji najperspektivnijih mladih ekipa, nagrađeni su U-13 momčad Košarkaškog kluba Mladost, U-15 momčad Nogometnog kluba Graničar, U-19 momčad Nogometnog kluba Graničar, ekipa kadetkinja Šahovskog kluba Picok, momčad kadeta Šahovskog kluba Picok te ekipa juniora Šahovskog kluba Picok.

Posebnu plaketu za ostvarene sportske rezultate i promociju Grada Đurđevca u 50 godina djelovanja kluba dobio je Košarkaški klub Mladost, plaketu za promociju Grada Đurđevca u 20 godina djelovanja dobilo je Planinarsko društvo Borik. Posebno priznanje za osvojeno prvo mjesto u Trećoj županijskog nogometnoj ligi Koprivničko-križevačke županije te plasman u viši rang natjecanja primio je Nogometni klub Mičetinac.

Za najboljeg sportskog djelatnika Grada Đurđevca u protekloj godini izabran je Mirko Banjac, predsjednik Kuglačkog kluba Graničar koji je u ime svih nagrađenih izrazio zahvalu Gradu Đurđevcu i Zajednici sportskih udruga Đurđevca na uručenim nagradama i podršci koju pružaju klubovima tokom cijele godine.

– Drago mi je da u gradu iz godine u godine imamo sve više vrhunskih sportaša, Grad će i dalje osigurati sredstva koja su potrebna klubovima i sportašima za  sudjelovanje na natjecanjima, te za redovan rad i nabavu opreme– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Čestitam svima vama na izvrsnim sportskim uspjesima, samo nastavite tako i zapamtite, trud i zalaganje uvijek se dodatno isplate – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Za glazbeni i plesni dio bile su zadužene Mažoretkinje Grada Đurđevca pod vodstvom Ane Čubelić, Laura Kovačević polaznica 6. razreda Glazbene škole Fortunat Pintarić te plesni par KUD-a Petar Preradović Ema Lovrak i Borna Šimunic.