Gradonačelnik Lacković lobira za projekte đurđevačke Podravine


Srijeda, 30. rujna 2015.

Gradonačelnik Željko Lacković na sjednici županijske Skupštine prilikom donošenja odluke o rebalansu županijskog proračuna zatražio je da se povećaju predviđene potpore za osnivanje klastera pčelara i projekt širokopojasnog interneta na području đurđevačke Podravine.

Pčelari s đurđevačkog područja, istaknuo je gradonačelnik Lacković, polako se udružuju u klaster te im je Grad osigurao prostor za potrebne aktivnosti pa se od Županije očekuje da im pomogne u nabavi opreme. Izdvajanja za klaster pčelara, dodao je Lacković, mogu se povećati kroz stavku potpora predviđenih za klaster vinara i domaćih proizvoda s kontroliranim zemljopisnim porijeklom jer će pčelari, poput vinara, brandirati i zaštiti podravski med.

Općine s đurđevačkog područja za izradu projekta širokopojasnog interneta ne mogu računati na potporu Ministarstva gospodarstva pa je gradonačelnik Lacković zatražio pomoć od Županije kako bi se izradila potrebna dokumentacija za kandidiranje projekta za potpore iz fondova Europske unije.

Gradonačelnik Lacković podržao je i prijedlog SDP-ovaca da se smještaj starijih i nemoćnih osoba ne uvjetuje sufinanciranjem gradova i općina, no vladajuća većina u županijskoj Skupštini nije prihvatila taj prijedlog.