Gradska knjižnica Đurđevac sudjeluje u projektu Generacija NOW


Ponedjeljak, 6. prosinca 2021.

Gradska knjižnica Đurđevac tijekom mjeseca listopada prijavila se na donacijski natječaj Generacija NOW koji je raspisao Hrvatski Telekom u suradnji s Inova Lab Institutom za razvoj i inovativnost mladih. U mnoštvu prijavljenih ustanova, a na temelju motivacijskog pisma za sudjelovanjem u projektu, đurđevačka knjižnica je među odabranim ustanovama koje će tijekom 2022. godine sudjelovati u ovom projektu.

Cilj ovog projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

Sve ustanove koje sudjeluju u ovom projektu dobit će donaciju moderne Internet of Things (IoT) edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

-Ovim projektom, koji ćemo provoditi s učenicima viših razreda Osnovne škole Đurđevac, knjižnica će nastavit s radom na promociji i razvijanju STEM područja što nas jako veseli - poručuju iz Gradske knjižnice Đurđevac.