Hrvatska Sahara trail: prijavite se za utrku jedinstvenom pustinjom


Četvrtak, 12. siječnja 2023.

U srcu Podravine, u gradu Đurđevcu nakon prošlogodišnje dobro posjećene utrke i ove godine će se godine održati trail utrka pod nazivom Hrvatska Sahara trail u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca.

Zainteresirani natjecatelji mogu birati između dvije staze, kraće od 5,5 kilometara te duže od 17 kilometara. Start i cilj utrke su ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad, a od utvrde se kreće po drvenoj šetnici u Park-šumu Borik koja ima razgranatu mrežu puteljaka i uređenu trim-stazu, a nastala je ljudskom aktivnošću pošumljavanja i smirivanja „Krvavih pijeska“ početkom 20. stoljeća.

Danas je pijesak u Boriku pretežno sastavni dio šumske sastojine koja predstavlja mirnu prirodnu oazu grada gdje prostor obilježava valovitost terena i dine koje čine šumu Borik idealnom za rekreaciju. Podloga staza su utabani i uređeni šumski putevi i puteljci, a staze su relativno ravne te na pojedinim dijelovima blago valovite.

Utrka će se održati u subotu, 8. travnja 2023. godine s početkom u 10 sati, a prijave se vrše isključivo on-line na web stranici https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1863 do 31. ožujka. Startnina za sudjelovanje iznosi 10 eura za osnovni paket, a uključuje startni broj, topli obrok nakon trke, okrepne stanice i finišersku medalju, dok za puni paket od 20 eura natjecatelji dobiju i pamučnu majicu utrke i kapu.

 

Sve detalje pronađite na facebook stranici: Hrvatska Sahara Trail
Kontakt organizatora:
– mob.: 0915925988 (Kristijan Grgac); 0915204934 (Danijel Martinčić)
– e-mail: k.grgac@gmail.com