Hrvatski sabor kulture: Udruga Peski-Art Đurđevac nastavlja s nizom odličnih rezultata


Četvrtak, 30. srpnja 2020.

Objavljeni su rezultati likovnog natječaja koji provodi Hrvatskog sabora kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma Hrvatske. Likovni natječaj ove godine proveden je po 36. put za likovne susrete i likovnu smotru koji su se trebali održati u Ogulinu, no zbog situacije s epidemijom COVID-19 biti će po prvi puta organizirani online.

I udruga "Peski-Art Đurđevac" prijavila je likovne radove svojih članova, a među 78 odabranih radova od 301 pristiglih na natječaj je i sedam radova članova udruge "Peski-Art Đurđevac".

Odabrani su Željko Bečaj sa svojim radom „Jesenje oko“, Pero Cik s drvorezom „Ribič“, Đurđica Franjić sa slikom ulja na platnu „Dar s juga“, Ivana Hadžija s keramičkim uratkom „Zaboravljeno proljeće“ , Mirko Markešić s uljem na staklu „Odmor kraj bunara“ , Zdravko Šabarić s diptihom ulja na planu „Ludo vrijeme“ te Sanja Benko sa slikom „Epitaf izgubljenom vremenu“ koja se prijavila preko Kulturne udruge "Sveti Martin" Dubrava, ali je i članica "Peski-Arta".

Udruga „Peski-Art“, nakon što je 2018. na spomenutom natječaju i 33. susretima u Slavonskom Brodu proglašena najuspješnijom udrugom, nastavlja kontinuitet kvalitetnih rezultata. Po strogim kriterijima stručnog povjerenstva u kojem su ove godine bili Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja te Damir Facan Grdiša, akademski slikar, i ove godine među prijavljenim udrugama „Peski-Art“ zauzela je visoko mjesto s brojem odabranih radova.

Samo jedna udruga ima dva odabrana rada više te još jedna isti broj izabranih radova. Raduje činjenica da su među odabranima likovni radovi nekih likovnih stvaratelja koji do sad nisu bili birani, što govori da u udruzi postoji širina kvalitetnih likovnih stvaratelja.