Izrada plakata u Udruzi Mali princ i najava zamjena plastičnih vrećica za platnenu


Četvrtak, 14. travnja 2016.

U okviru građanske akcije Plastiku recikliraj, torbu biraj, koju provodi udruga Mali princ, održane su tijekom ovog tjedna tri radionice izrade plakata. Radionice su održane u suradnji s Udrugom volontera Ruka u ruci Đurđevac i Udrugom Autonomni alternativni klub kulture Đurđevac. Članovi ovih dviju udruga, zajedno s članovima udruge Mali princ, izrađivali su plakate na kojima su ispisali bitne informacije vezane uz provedbu građanske akcije.

Pozivaju se svi građani da se uključe u provedbu akcije, sakupljajući plastične vrećice koje će moći zamijeniti za platnene. Prva zamjena održat će se 22. travnja 2016. godine na glavnom gradskome trgu u Đurđevcu, a time će se ujedno obilježiti i Dan planeta Zemlje. Potrebno je sakupiti deset plastičnih vrećica koje će se moći zamijeniti za jednu platnenu. Vrećice će se moći zamijeniti i kroz mjesec svibanj četvrtkom od 10,00 do 12,00 sati na ulazu u gradsku tržnicu.

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.