Juniori Šahovskog kluba Picok Đurđevac osvojili 1. mjesto u II. Juniorskoj ligi Centar


Utorak, 16. studenoga 2021.

Početkom studenog u Rovišću je završila II. juniorska liga Centar na kojoj su članovi Šahovskog kluba Picok Đurđevac osvojili 1. mjesto i plasirali se u I. juniorsku ligu.

Đurđevac je u listopadu ove godine bio domaćin prvog kruga natjecanja i tada su se klupski juniori, nakon uvodne pobjede protiv ekipe ŠK Ban Jelačić iz Zaprešića (rezultatom 3-1), susreli se s najjačom ekipom u ligi - ŠK Samobor iz Samobora. Mladi igrači su se vješto borili te u daljnjim krugovima natjecanja pobijedili ekipe Šahovskog kluba Polet iz Buševca, Športskog šahovskog kluba Mladost iz Varaždinskih Toplica, ŠKRM Ivan Dvoržak, Rovišće - Z. Topolovac te u posljednjem kolu ekipu Šahovskog kluba Odra iz Zagreba čime su se po prvi puta plasirali u klupskoj povijesti u I. juniorsku ligu.

U II. juniorskoj ligi za Šahovski klub Picok nastupili su:

  • Viktor Šalamon
  • Ema Bevanda
  • Ognjen Domović
  • Karlo Šokec
  • Luka Tomrlin

-Prije skoro četiri godine, novo vodstvo Kluba je analiziralo zatečeno stanje i vrlo brzo je primijećeno da već godinama najbolji klupski kadeti odlaze u druge klubove, a da ostali odustaju od ozbiljnijeg bavljenja šahom, čim izađu iz kadetskog uzrasta. To je dovelo i do toga da nam seniorski sastav dugo vremena nije bio popunjavan s novim snagama proizašlima iz naše šahovske škole. Kako bi stali na kraj odlasku najboljih klupskih kadeta, tada nova klupska uprava odlučila je osmisliti projekt koji je obuhvaćao i formiranje klupskog juniorskog sastava, a taj je projekt nakon 3 godine doživio najveći uspjeh. Do kraja godine, predstavnici Šahovskog kluba Picok Đurđevac nastupit će još i na Završnici ekipnih kadetskih liga za kadetkinje koja će se igrati u Đurđevcu - rekao je predsjednik šahovskog kluba Nikola Mihočka.