JVP Đurđevac: vatrogasci do sada obavili značajan broj intervencija te održali vježbu spašavanja u prometu


Petak, 14. kolovoza 2020.

U proteklom razdoblju vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac obavili su značajan broj intervencija te su osim požara otvorenih prostora imali i priličan broj intervencija uzrokovanih prirodnim nepogodama.

Najčešće vrste intervencija bile su uklanjanje zapreka u cestovnom prometu te uklanjanje polomljenih stabala koja su pale na obiteljske kuće kao i  ispumpavanja vode uzrokovana jakim padalinama. Međutim tu se je našlo i nekoliko nesvakidašnjih intervencija poput spašavanja životinja među koje treba istaknuti spašavanje mlade rode koja je pala iz svog gnijezda.

Osim navedenih intervencija, obavili su i nekoliko tehničkih intervencija spašavanja u prometu. Stoga ovim putem želimo još jednom upozoriti vozače motornih vozila te ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila te smanje brzinu kretanja.

U organizaciji JVP-a Đurđevac održana je i vježba spašavanja u prometu na kojoj su sudjelovali svi djelatnici JVP Đurđevac. U samoj vježbi bilo je razrađeno nekoliko scenarija i zadataka koje su djelatnici uspješno obavili te smo time osim uvježbavanja stekli neke nove vještine i uvidjeli neke nove  načine spašavanja u prometu i sličim situacijama.