Književni susreti: Božica Jelušić i Pjesko posjetili Osnovnu školu


Srijeda, 22. svibnja 2019.

Povodom Dana škole i Otvorenog tjedna škole od 20. svibnja do 24. svibnja ove godine organizirane su jutarnja druženja s knjižvnicima. Tjedan je na ugodan i opuštajući način otvorila naša književnica i ekologinja Božica Jelušić.

Književnica Božica Jelušić održala je zanimljiv interaktivni susret s učenicima. Nakon ispričane priče sa svojim unukom Leo Filipom Kovačićem odglumila je scenu upoznavanja Pjeska. Podarila je učenicima i učiteljima pjesmu o Pjesku stvorenu kao priprema za druženje s učenicima.

Naša đurđevačka književnica, dobitnica je brojnih nagrada te iza sebe ima objavljen pozamašan opus naslova, nedavno je inspirirana Đurđevačkim pijescima, podarila najmlađima novog, originalnog lika, malog dječaka Pjeska.

Riječ je o dječjoj knjizi, slikovnici Pjesko – pješčani dječak koju je napravila u suradnji sa koprivničkom slikaricom Gordanom Špoljar-Andrašić. Slikovnica je kreativna i zanimljiva te je zainteresirala maštu brojnih mališana.

– Dječak Pjesko je jednostavan, dobar, običan i mogao bi biti netko vaš. Nema super-moći, ne dolazi iz druge dimenzije, stvoren je na podravskoj zemlji, sljubljen s prirodom, odan svojoj obitelji i blizak drugoj djeci. Izdvaja ga veliko srce, puno plemenitosti i potreba da od malena čini dobra djela. Pozitivan je, ima povjerenja u dobre ishode, sprijateljuje se s moćnim vjetrom, shvativši da ga ne može pobijediti u njegovoj silini i goropadnosti – rekla je Božica Jelušić.