Korak po korak – zajedno za multiplu sklerozu


Ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

Udruga  A je to art-Podravina i brojne udruge u suradnji s  Društvom multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, Društvom multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije, odjela neurologije Opće bolnice Bjelovar, odjela neurologije Opće bolnice Koprivnica, Visokom tehničkom školom Bjelovar obilježili su Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze.

Sama akcija pod nazivom  Korak po korak – zajedno za multiplu sklerozu ujedinjuje oboljele iz dviju županija, Bjelovarsko – bilogorske i Koprivničko – križevačke s centrom  zbivanja u gradu Đurđevcu.

Budući da je Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze 27. svibnja i Đurđevac se pridružio istog dana davanju podrške ovoj hvalevrijednoj akciji. Akcija je uključivala sportska događanja na trgu, dijeljenje promo materijala te stručna predavanja u domu kulture namijenjena oboljelim, ali i široj populaciji. Akciju je svojim dolaskom na trgu podržao i gradonačelnik Hrvoje Janči, te je prije samog predavanja u Domu kulture pozdravio sve prisutne uz pohvalu na organizaciji ovoga događaja čiji je cilj podignuti svjesnost građana o ovoj bolesti.

Stručno predavanje  Multipla skleroza – izazov u novom destljeću održala je dr.Tihana Gržinčić , spec. neurolog, a predavanje Kvaliteta života oboljelih od multiple skleroze održala je Jasmina Marijan – Štefoković, dipl.med.techn.

Program obilježavanja zaključen je zajedničkim fotografiranjem, te slasticama Udruge žena Budrovac u atriju restorana i pivnice Stari Grad  uz lake note TS Foliranti.