Košarkaši Mladosti prvi na turniru u Sloveniji


Četvrtak, 6. prosinca 2018.

Proteklog vikenda dječaci Košarkaškog kluba Mladost sudjelovali su na tradicionalnom košarkaškom festivalu pod nazivom 22. Sončkov dan. Turnir je međunarodnog karaktera, a na njemu je nastupilo 120 ekipa iz 12 država podijeljenih u skupine. KK Mladost natjecao se u skupini protiv KK Basket Banja Luka, KK Izola i KK Umag. Pobijedili su u sve tri utakmice i osvojili prvo mjesto u skupini.

Na završnoj utakmici All Stars sudjelovao je igrač našeg kluba Andrija Hrženjak, a u natjecanju izvođenja šuteva za tri poena nastupio je Petar Rogoz koji se plasirao u finale natjecanja.

Zahvaljujući domaćinima, ŠD Sonček iz Nove Gorice, naši košarkaši iskoristili su prigodu i posjetili Postojnsku jamu te uživali u razgledu. Ovom prigodom zahvaljujemo ŠD Sonček na gostoprimstvu i odlično organiziranom turniru.

Za ekipu Mladosti nastupili su: Andrija Hrženjak, Filip Koprolčec, Luka Carek, Benjamin Ivanov, Patrik Fišer, Petar Rogoz, Antun Marić i Vedran Stanešić, a podršku im je pružao mladi košarkaš Karlo Zovko. Na natjecanju ih je vodio trener Ivan Đuroci.