Košarkaški klub Mladost Đurđevac proslavio 50. obljetnicu djelovanja: djeca su u prvom planu, a cilj je popularizirati košarku


Ponedjeljak, 22. svibnja 2023.

Košarkaški klub Mladost iz Đurđevca svečanom sjednicom i revijalnim utakmicama proslavio je svoju 50. obljetnicu djelovanja.

Na svečanosti su okupljeni mogli čuti i vidjeti djelić povijesti đurđevačke košarke te ostvarene rezultate u proteklih 50. godina. Istaknuto je kako su u zlatno doba kluba Đurđevčani igrali protiv Cibone i Crvene Zvezde.

Silvio Rogoz, predsjednik KK Mladost, osvrnuo se i na protekle sezone u kojima su mlade nade kluba bile itekako uspješne.

-Sad nam je glavni cilj u rad kluba uključiti što veći broj djece i popularizirati košarku koja je prije 50 godina dobila temelje u našem gradu. Veseli nas da smo u protekloj sezoni ponovno oformili seniorsku ekipu i vjerujemo da će kostur momčadi uskoro činiti najperspektivnije generacije koje imamo u našoj Školi košarke – naglasio je Silvio Rogoz.

Veliki jubilej klubu je čestitao i gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Čestitam klubu na velikoj obljetnici, a najviše svim igračima i članovima kluba koji su kroz sve ove godine prošli kroz klub te tako ostavili svoj neizbrisivi trag i doprinos. Izrazito sam zadovoljan i ponosan što KK Mladost okuplja sve veći broj djece, što znači da se ne moramo brinuti za budućnost kluba- rekao je gradonačelnik.

Čestitke klubu uputili su i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić te predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko- križevačke županije Zdravko Rupnik.

U sklopu proslave priznanja su dobili svi dosadašnji predsjednici Mladosti (Đuka Šostarec, Stjepan Šimunic posthumno, Josip Tomica posthumno, Pavao Rakitničan, Mladen Marendić, Vlado Leščan posthumno, Ivan Topolčić, Dubravko Galjer, Mladen Josip Kudumija, Siniša Patačko, Nenad Rakitničan, Petar Kožar, Đuro Tomrlin, Zdravko Rupnik, Zdenko Capek, Ivan Franičević i Silvio Rogoz) te županijski Košarkaški savezu, a zahvalnice su uručene Gradu Đurđevcu, đurđevačkoj Zajednici sportskih udruga i svim sponzorima.