Kreativan način učenja o zanimanjima: vrtićarci posjetili Strukovnu školu Đurđevac


Četvrtak, 6. lipnja 2019.

Interes za upoznavanjem različitih zanimanja i dalje traje kod naših znatiželjnih vrtićaraca u Dječjem vrtiću Maslačak.

Kako bi djeci približile različita zanimanja ostvarena je suradnja između odgojiteljice iz našeg vrtića i Strukovne škole Đurđevac, a ovaj puta sa profesorima i učenicima, usmjerenje frizer i kozmetičar.

Vrtićarci iz odgojne skupine Ježići lijepo i sunčano vrijeme iskoristili su za šetnju do srednje škole gdje su naučili kako se postaje frizerom ili kozmetičarom i što oni sve trebaju znati.

U srednjoj školi dočekali su ih ravnatelj Strukovne škole prof. Špoljar, profesorice i učenici navedenih smjerova.

Prostor škole je veliki te su sva djeca odmah krenula u razgledavanje škole i učionica. Nakon obilaska krenulo je i uređivanje. Učenici su radili djeci frizuru, manikuru i lakiranje noktiju te pričali o tome što oni u školi rade. Bilo je tu pranja kose, feniranja, pletenje pletenica pa čak i šišanja, a svatko je znao objasniti što želi.

Djevojčice su bile oduševljene manikurom i svim bojama lakova između kojih su mogle birati što žele. Učenje je bilo obostrano jer su učenici imali svoje male modele, a mali modeli naučili su kako se postaje frizerima ili kozmetičarima.

Posjetili su i učenike na satu engleskog jezika te su saznali kakvo je to zanimanje „učitelj – profesor“ te kako i što oni rade. Djeca su pomno sve razgledavala, a neki su odmah krenuli u interakciju s učenicima. Pohvalili su se da i oni znaju engleski jezik koji se u vrtiću provodi kao kraći program.

Vrtićarci su s oduševljenjem pozvali učenike neka dođu u posjetu vrtiću gdje oni imaju puno prijatelja u ostalim odgojnim skupinama koje bi također oduševio sat uređivanja.

S obzirom da je ovakav posjet oduševio mališane dogovoren je i nastavak ovakve suradnje između vrtića i škole te se uskoro očekuje upoznavanje starijih vrtićkih skupina i s ostalim zanimanjima i smjerovima u školi.