KUD Petar Preradović 3. na državnom natjecanju folklorne koreografije


Nedjelja, 1. svibnja 2016.

KUD Petar Preradović sudjelovao je na 14. festivalu folklorne koreografije u Zadru i vratio se u Đurđevac s osvojenim 3. mjestom. KUD se publici u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar predstavio koreografijom Kristine Benko Markovica ŠURLALI SU SI JUNAKI – plesovi Gradišća.

Festival folklorne koreografije, koji je po programskoj koncepciji i sadržaju originalan u svijetu folklorne umjetnosti, ima za cilj poticanje i promociju suvremenog folklornog stvaralašta u Hrvatskoj. Ove se godine, svojim autorskim ostvarenjima natjecalo 10 koreografa prema odabiru selektora Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a nastupilo je oko 400 folklornih plesača i svirača.

KUD-ovci su imali priliku razgledati povijesne i kulturne znamenitosti Zadra, a šetnju gradom iskoristili su za posljednje pripreme za nastup. Kristina Benko Markovica družila se s umjetničkim ravnateljom Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO, Andrijom Ivančanom, a dogovarali su pripreme za gostovanje Ansambla Lado na ovogodišnjoj Picokijadi.