Osam državnih medalja naših karatista – Ema Juričić prvakinja Hrvatske


Petak, 20. ožujka 2015.

U Jastrebarskom je 14. i 15. ožujka 2015. godine održano prvenstvo Hrvatske u borbama za ml.učenike/ml. učenice, učenike/učenice i mlađe kadete/ml. kadetkinje.

Na natjecanju je u oba dana nastupilo preko 500 mladih boraca iz 73 kluba.

Karate klub Đurđevac u subotu je nastupio sa 6 karatista, a najuspješnija je bila Ema Juričić koja je u kategoriji učenica -40 kg osvojila 1.mjesto pobijedivši 4 borbe te tako osvojila titulu prvakinje Hrvatske.

Brončanu medalju osvojili su Ema Čorba u kategoriji učenice -32kg i Jan Posavac u kategoriji učenika +46kg.

Gordan Pecikozić je zauzeo visoko 7. mjesto u kategoriji učenika -38kg dok su Lara Hodalić i Mateja Prevedan nažalost ostale bez plasmana u svojim kategorijama izgubivši prve borbe.

Nedjelja je bila rezervirana za nastup mlađih učenika/mlađih učenica te mlađih kadeta/mlađih kadetkinja te je taj dan nastupili također 6 karatista KK Đurđevac, a najuspješnija je bila Lana Hrvoić koja je postala viceprvakinja Hrvatske osvojivši srebro u kategoriji mlađih učenica +36 kg.

Brončane medalje osvojili su:

- Marla Ana Hrpalo u kategoriji ml. učenice -32kg,

- Ina Posavac u kategoriji ml. učenice -36kg,

- Ivan Juričić u kategoriji ml. učenika -30kg i

- Ema Juričić koja je u nedjelju imala još jedan nastup u višoj starosnoj kategoriji gdje je isto tako ostvarila odličan uspjeh osvojivši brončanu medalju u kategoriji ml. kadetkinje -40kg.

Valerio Prevedan je također bio odličan i zauzeo visoko 5. mjesto u kategoriji mlađih učenika -30kg.

Veliku podršku natjecateljima sa tribina davali su roditelji dok su uz natjecatelje bili treneri Nikola Kopričanec, Teo Jeftimov i Luka Cestar koji se nakon godine dana života i treniranja u Zagrebu napokon vratio u klub te time dao dodatnu snagu i motiv za osvajanje medalja.

Ovo je još jedan veliki uspjeh za klub i za naš Grad te smo izuzetno ponosni na naše osvajače medalja i na naše trenere, a uprava kluba svima još jednom čestita na ovim izvrsnim rezultatima.