Hostel „Peski“ na Prviću pozitivno poslovao
Petak, 21. rujna 2012.
Hostel ''Peski'', đurđevačko gradsko odmaralište na otoku Prviću zatvorio je za ove godine svoja gostoljubiva vrata i početkom rujna uspješno uglavnom završio ovogodišnju turističku sezonu. Od lipnja do početka rujna u njemu je ostvareno 983 noćenja i boravilo 173 gosta iz Hrvatske i desetak zemalja (Kanada, Njemačka, Poljska, Grčka, Crna gora, Makedonija, Gana, Kamerun itd.). U tom razdoblju je ostvaren prihod od oko 250.000,00 kuna, bez 150.000,00 kuna koje su utrošene na pripremanje i opremanje objekta za kategorizaciju objekta u hostel, a koje je morao uložiti Grad Đurđevac. - Grad Đurđevac nakon 22 godine ima u funkciji ponovno svoje odmaralište u Prvić Luci i po prvi puta svoj hostel. Premda je još rano za podvući crtu poslovanja za ovu sezonu, jer sezona, ovisno o interesu može trajati i do kraja rujna već sada se može reći da su se Đurđevčani vratili i prepoznali vrijednost ovog svojeg objekta. Uz sve nedaće koje su nas pratile, a bile su vezane uz štete na objektu, dodatno opremanje i 150 000 kuna skup postupak kategorizacije, te zapošljavanje kadrova, zbog neaktivnost agencija za popunjavanje objekta bili smo primorani uzeti dio aktivnosti turističkih agencija u svoje ruke i ponuditi gotove aranžmane iz Đurđevca. Uz pojačani marketing uspjeli smo sami od tada uglavnom popuniti naše kapacitete, ističe Martin Mahović, direktor hostela „Peski“ u Prvić Luci i dodaje da su se Podravci i Prigorci vraćali s ljetovanja puni hvale za destinaciju i osoblje hostela, a što u tvrtki drže najboljom reklamom. Gradska firma ''Peski'' d.o.o. koja upravlja Hostelom ''Peski'', svih četiri mjeseca uredno isplaćuje plaće za tri zaposlenika, plaća sve svoje obaveze prema dobavljačima, prijevoznicima i svim drugim pružateljima usluga, bez i jedne kune uz gradskoga proračuna i na teret Grada. Grad je u Prvić Luku uložio 20.000 kuna za temeljni kapital pri osnivanju, u rekonstrukciju i opremanje, te 150.000 kuna za dodatno opremanje prilikom kategorizacije objekta po kriterijima za hostel (nabavu vatrogasnih aparata, dodatno opremanje kuhinje, nabava inventara restorana, soba i niz detalja što hostel mora imati). -Za prvu sezonu rada našega hostela, u ovo recesijsko vrijeme, smatramo da je i to već uspjeh. No, najave i rezervacije za 2013. godinu daju nam jamstvo da će iduće turističke sezone biti samo bolje, zaključio je M.Mahović.