„Picoki po picekima“ dobili svoje mastershefove
Subota, 25. lipnja 2011.

Mladi đurđevački Mastershefovi rastu i uče u đurđevačkoj Strukovnoj školi. Učenici njena ugostiteljskoga usmjerenja ovogodišnji su dobitnici „Zlatnoga Picoka“ na natjecanju u spravljanju pilećega paprikaša. „Srebrnoga Picoka“ su dobili Ledinski Picoki, obiteljske firme Tomislava Sokača i njegovih susjeda, a Brončani je picok odletio u prijateljski Lengeltotyi za pileći paprikaš začinjen pravom mađarskom slatko-ljutom crvenom paprikom. Inače, ovogodišnja je Picokijada počela sportski i natjecateljski. Već u 9 sati na Trgu sv.Jurja zaustavila se, na proputovanju od Ljubljane do Vukovara, Karavana prijateljstva.Sudionike ovoga Biciklističkog maratona Vukovar-Ljubljana dočekao je gradonačelnik Gračan sa suradnicima, a oni su nakon kraćega zadržavanja u Gradu Picoka, te u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, nastavili put prema Gradu-heroju, a domaćinima poželjeli lijepo vrijeme i uspjeh u nastavku Picokijade. Iako nije u njenom službenom programu, s pripremom preko 300 porcija ribica, pravo natjecanje u njihovom kozumiranju za svoje sugrađane i njihove goste, ničim izazvan, i ove ih je godine pripremio poznati đurđevački vinar i ugostitelj Božo Divjačko. Već deset godina na takav način, a u čast naše najveće kulturne i turističke manifestacije, pripremamo ovakvo besplatno čašćenje svih koji dođu na Picokijadu, ističe ovaj bivši đurđevački sportaš i u sportskoj maniri pokazuje svojim gostima (među kojima je bilo i Bečlija) kako se lako nosi velika porcija ribica. U tome mu je zdušno pomagao đurđevački Mastershef Tihomir Kolar. A oni iz dobroga dijela Podravine, poslije podne su se priključili pravom sportskom natjecanju u pripremanju pilećega paprikaša „Picoki po picekima“. Gastronomska priredba, natjecateljskog karaktera, koja ima nakanu promicati jela od piletine, kao zdravog i laganog bijelog mesa, te pripremu pilećeg paprikaša po receptima način naših baka i prabaka, „Picoki po picekima“, ove je godine imala čak 16 natjecateljskih ekipe, koje su ocjenjivala jaka gasto-ekipa na čelu s najboljom hrvatskom kuharicom, Koprivičankom Nikolinom Lončar, te našim dečkima, Božom Đurinčićem, šefom kuhinje Hotela Picok i Josipom Kolarevićem, mentorom u ugostiteljskom usmjerenju Strukovne škole u Đurđevcu. Oni su izabrali tri najbolja pileća paprikaša, podijelili im picoke sa zlatnom, srebrnom i brončanom žlicom i nahranili brojne gladne Podravce i njihove prijatelje i goste, koji su im se pridružili na ovoj sve posjećenijom priredbi Picokijade.