Terenska nastava v Malom kostanju


Četvrtak, 27. svibnja 2010.

Kak se priprema kotlovina i roštilj, srneći gulaš u kotlu, riba na rašljama, janjetina na ražnju, krumpir pod pekom, te domaći štrukli u krušnoj peči, uspješno su naučili i svladali učenici završnih razreda Ugostiteljsko usmjerenja Strukovne škole. Sve ove gastro-delicije, uobičajene za blagovanje u prirodi i na otvorenoj vatri, učenici su priređivali u sklopu terenske nastave, pod nazivom Piknik u prirodi, a sve u lijepom goričarskom okružju klijeti njihova mentora Josipa Kolarevića u Malom kostanju.     Posebnost je ove terenske nastave da se sve priprema ne samo pred njihovim mentorima Josipom Kolarevićem i Mirkom Vujićem, nego i pred njihovim razrednicima i predavačima,  te gostima koji tijekom godine surađuju s našom školom, rekao je Mirko Peršinović, ravnatelj đurđevačke Strukovne škole. Pohvale na račun svojih 25 učenika za priređeni piknik bez ijedne zamjerke, uputile su razrednice Tomislava Međimurec Trkulja, Kristina Dominis, pomoćna kuharica-slastičarka Nada Novak, ali i gosti iz Županijske i Hrvatske obrtničke komore, Božo Barač i Zvonko Pecikozić -Sudeći prema informacijama koje dobivam od Udruženja obrtnika Đurđevac i  Županijske obrtničke komore, osobito sam zadovoljan njihovom suradnjom s đurđevačkom Strukovnom školom, rekao Zvonko Pecikozić, predsjednik Županijske i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore,  gost na učeničkoj terenskoj nastavi v Malom kostanju i poželio budućim kuharima i konobarima, da što prije pronađu posao u svojoj struci, a njihovim mentorima, predavačima i ravnatelju Peršinoviću, još puno uspješnih učeničkih generacija.