Ljetna muzejska družionica/radionica s Andrejom Živko za osnovce: nakon radionice odmah izložba


Petak, 14. srpnja 2023.

U veseli i šareni svijet likovnosti kroz priču o devama i velikom srcu Đurđevca, prema poznatom naslovu slikovnice autorice teksta Silvije Šesto, ilustratorica ove slikovnice i voditeljica družionice/radionice Andreja Živko, uvela je 20-tak đurđevačkih osmoškolaca.  Uz upotrebu različitih tehnika nastala su mala umjetnička djela koja će biti izložena u vanjskim prostorima Staroga grada do slijedeće srijede.

Muzejsko osoblje tradicionalno tijekom ljetnih praznika raduje svoje male prijatelje radionicama koje su vezane uz likovnost, druženje s umjetnicima kroz boravak u muzeju i na vanjskom prostoru i to sve uz  edukativne teme. Tako je bilo i sa umjetnicom Andrejom Živko koju je predstavila ravnateljica muzeja, viša kustosica Edita Janković Hapavel.

-Podsjetimo da je upravno Andreja spojila svoje dvije profesije. Naime, ona je diplomirala na Učiteljskoj akademiji, smjer predškolski odgoj i to upravo na temi likovnog izražavanja. Njezin rad s djecom oplemenjivali su je tijekom godina, razvijali maštu koja je dolazila do izražaja u nastanku mnogih likovnih radova, oslikavanju svega što joj se čini zanimljivim i posebnim, poput raznih drvenih predmeta dijelova namještaja, stolova, stolica, kreveta, zidova, odjeće i sl. Oslikani predmeti i slike doista su čarobni, maštoviti i veseli, a upravo sve to želi prenijeti i na najmlađe. I naš grad upravo je ove godine dočekao najposjećenije turiste -školarce- s Andrejinim vizualima - “totemima“ ispred kulturnih i turističkih atrakcija u gradu i velikim plakatom dobrodošlice u Grad Đurđevac, pojasnila je E. Janković-Hapavel.

Važno je napomenuti, da uz sve muzejske poslove, pripreme izložbi, vodstva grupa, rad u suvenirnici i drugim aktivnostima Muzej Grada Đurđevca plijeni pažnju mnogih posjetitelja ( domaćih i inozemnih), a ljeti posebice i najmlađih.