Ljetna muzejska družionica u Hrvatskoj Sahari: Zanimljivo i kreativno uz životinje


Petak, 25. kolovoza 2023.

Posebno, drugačije, zanimljivo, razigrano i kreativno je bilo na posljednjoj ljenjoj muzejskoj družionica, koju je Muzeja Grada Đurđevca, za desetak osnovnoškolaca organizirao na prostoru Hrvatske Sahare.

Životinje smještene u mini-zoološkom vrtu, zaokupile su pozornost malih posjetitelja. Obitelj deva posebno je uživala u pažnji i neskrivenom interesu koju su im poklanjala djeca, no bez pozornosti i dodatnog interesa nisu ostale ni razigrane patuljaste koze, ljame, konji i raznovrsna perad. Timaritelj Matija upoznao je djecu sa svim poslovima i obavezama koje ima prema životinjama. Doznali su da ih on redovito  hrani i timari, te čisti  staje i održava njihov smještajni prostora čistim i urednim. Bila je to i poučna družionica u kojoj su radoznali sudionici imali puno zanimljivih pitanja nakon kojih su doznali kako se treba ophoditi  prema životinjama.

Boravak u prirodi i interakcija sa životinjama ostavila je poseban dojam na polaznike ove zadnje ljetne družionice koji je potom rezultirao kreativnim uratcima na papiru. U likovnoj radionici nastala su prava mala umjetnička djela koja su ispunjena različitim životinjama koje žive Hrvatskoj Sahari. Radovi će biti izloženi u vanjskim prostorima Staroga grada do slijedeće srijede.