Ljeto u knjižnici: meteorološka radionica potaknula djecu na istraživanje vremena i nastanka tornada


Petak, 22. srpnja 2022.

Ljeto u knjižnici nastavilo se radionicom o meteorologiji, a već tradicionalno vodio ju je meteorolog Antonio Stanešić. Okupilo se mnoštvo djece željnih znanja o vremenu i vremenskim uvjetima, a kroz ovakve kreativne radionice djeca stvaraju pozitivan odnos prema meteorologiji, klimatologiji, zaštiti prirode te očuvanju prirodnih bogatstava.

Djeca su kroz timski rad učila o isprepletenosti čovjeka i prirode, iscrpnosti prirodnih resursa i važnosti njihova očuvanja. Posebno ih je zainteresirao pokus s plastičnim bocama u kojima su stvorili mali tornado. Tijekom radionice razgovarali su o osnovnim atmosferskim procesima i meteorološkim pojavama, a poseban naglasak stavljen je na globalno zatopljenje.

Zemlja posljednjih desetljeća zove upomoć! Moramo to promijeniti. Više šetaj, manje se vozi autom, bicikliraj, recikliraj i razvrstavaj otpad, zasadi svoje stablo, zatvori slavinu dok pereš zube -  samo su neke od poruka koje nam šalju djeca s današnje radionice.

Sljedeća radionica Ljubav je u glini održat će se sljedeći četvrtak, 28. kolovoza u 10,00 sati, a vodit će je Ivana Hadžija.