Ljeto u knjižnici: održana radionica Uhvati frizbi


Petak, 30. kolovoza 2019.

U sklopu Ljeta u knjižnici održana je posljednja radionica. Radionicu pod nazivom Uhvati frizbi vodila prof. Lidija Martinčić uz pomoć Rine Martinčić.

Profesorica Martinčić upoznala je djecu s poviješću frizbija. Frizbi je izumio Walter Frederick Morrison koji se sa svojom suprugom Lu na plaži nabacivao s metalnim poklopcem za kolače. Frizbi se može bacati na nekoliko načina, mogu ga igrati svi od 7 do 77 godina, pravila nema nego se igrači međusobno dogovaraju. Nakon što su odvježbali bacanje i hvatanje frizbija, djeca su se natjecala po grupama, te na kraju odigrali male utakmice.

Iza nas je 19. Ljeto u knjižnici. U ovogodišnjem programu sudjelovalo je tristotinjak djece na različitim radionicama. Ljeto u knjižnici započelo je s aerobikom i voditeljicom Ivanom Domišljanović, nastavilo se s Martinom Lovrak Ivanov i znanstvenom radionicom o kostima, proučavalo se vrijeme i meteorologija s Antoniom Stanešićem, kukci s Nikolinom Đođ i programiranje s Matijom, Snježanom i Nikolom Mihočka.

Zatim su krenule sportske aktivnosti i to rolanje s Mariom Lončarićem, etno igre s Željkom Mihočka, popularno orijentacijsko trčanje s Danijelom Domišljanovićem i Ivanom Đurocijem, a sve je završilo upravo ovom radionicom s frizbijem i Lidijom Martinčić.

Gradska knjižnica Đurđevac zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u realizaciji Ljeta u knjižnici 2019. voditeljima, djeci, roditeljima i volonterima.