Mali princ: članovi uspješno završili informatičke radionice u okviru projekta Za bolje sutra


Petak, 10. siječnja 2020.

U okviru projekta Maloga princa pod nazivom Za bolje sutra financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u protekla dva mjeseca provedene su radionice informatičkog opismenjivanja u trajanju od 30 sati.

Sudionice projekta su radno sposobne članice Udruge Mali princ Ana Lukanec, Marija Matkov i Nikolina Paurović iz Đurđevca, Mateja Konjarek iz Šemovaca i Doris Sinović iz Budančevice. Elementi programa bili su osnove Worda i Internet, a radionice su provodile stručne osobe Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Sudionice su kroz radionice naučile osnove korištenja worda i oblikovanja teksta, osnove korištenja interneta, internetskih aplikacija i elektroničke pošte.

Udruga Mali princ provodi ovaj projekt 18 mjeseci odnosno od 21. listopada 2019. godine do 21. travnja 2021. godine. Vrijednost projekta je 440.438,23 kn i 100% je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja i umanjiti rizik od socijalne isključenosti osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Đurđevca i okolnih općina pružajući im mogućnost jačanja stručnih znanja kroz provedbu verificiranog programa obrazovanja za sakupljača, uzgajivača, prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, te osnaživanja i unapređivanja vještina kroz radionice informatičkog opismenjivanja, komunikacijske radionice, radionice razvoja kreativnosti i uključivanja u život zajednice.