Mališani kroz radionice Jezičnih igra naučili nešto više o drugim zemljama i kulturama


Srijeda, 28. ožujka 2018.

U ponedjeljak, 26. ožujka održana je završnica projekta pod nazivom Jezične igre 2018. Tom prilikom su se u Gradskoj knjižnici Đurđevac okupili učenici, njihove učiteljice i predavači.

U uvodnom dijelu održana je kratka prezentacija proteklih pet tjedana. U projektu je sudjelovalo trideset troje učenika iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i OŠ Molve. Predavači, naši sugrađani predstavili su sljedeće zemlje: Mađarsku - Ivana Pavlović, Bugarsku - Aneta Penzar, Bangladeš - Shahidul Islam, Filipine - Juliet Mesar Lausch i o Romima je govorila Nevenka Balog. Kroz predavanja, djeca su naučila osnovna geografska obilježja država, kulturu, običaje, te dobila mali rječnik s osnovim riječima prevedenim na te jezike.

Mala provjera doživljenog provedena je kroz kviz. U kvizu su pobjedili učenici 3.C razreda i osvojili knjige.

Nakon prezentacije podijeljene su majice i platnene vrećice s logom Jezičnih igara 2018. kao uspomena na zajedničko druženje.

Želja je senzibilizirati najmlađe o važnosti uključenja u rad cjelokupne zajednice manjinskih skupina u Đurđevcu, razvijanje socijalne osviještenosti, prihvaćanje različitosti, proširivanje znanja i vidika,  preventivno djelovati na netoleranciju, a manjinskim skupinama pružiti prostor za vlastito izražavanje i predstavljanje vlastite tradicije i kulture.

Projekt je realiziran uz pomoć Strukovne škole Đurđevac , a financiran je od strane Grada Đurđevca i Ministarstva kulture RH.