Maturanti na trgu otplesali Hrvatsko salonsko kolo


Petak, 19. svibnja 2017.

Maturanti Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Strukovne škole Đurđevac tradicionalnim plesom Hrvatskog salonskog kola obilježili su na Trgu sv. Jurja završetak školovanja. Maturantima Gimnazije i Strukovne škole po prvi puta su se pridružili i mali maturanti najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića "Maslačak" koji će krenuti ove godine u 1. razred osnovne škole.

Maturantima su se obratili ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Nevenka Lončar i  Marijan Ružman koji je pozdravio sve maturante i zaželio im puno uspjeha i sreće u budućnosti, te je izrazio zadovoljstvo što su se ove godine plesanju salonskog kola pridružili i najmlađi maturanti. Vesele maturante bodrili su i brojni sugrađani, profesori i roditelji koji su imali priliku uživati u njihovom plesnom umijeću.

Na inicijativu Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i Županijskog ureda za društvene djelatnosti, ovo se kolo tradicionalno izvodi na koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom trgu.