Mladi pjesnici predstavili svoje pjesme


Petak, 10. ožujka 2017.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održano je natjecanje u krasnoslovu i pisanju pjesama prijavljenih na raspisani natječaj za mlade pjesnike Ljepote Podravine.

Već četvrtu godinu škola objavljuje natječaj za mlade pjesnike na koji se mogu prijaviti učenici od 5. do 8. razreda. Ove godine su se na natječaj javile i Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac i Osnovna škola Kloštar Podravski. U finalno natjecanje za najbolju pjesmu ušlo je 20 najboljih učenika.

Na završnoj svečanosti učenici - mladi pjesnici su krasnoslovili svoje pjesme, a stručno povjerenstvo i publika izabrali su najbolje. Prvo je mjesto osvojila Laura Kovačević, 5. razred, Đurđevac s pjesmom Mak u polju, drugo mjesto je osvojila Anina Vrabec, 7. razred, Đurđevac s pjesmom Podravina moja dok je treće mjesto osvojila Lara Živko, 8. razred iz Kalinovca sa pjesmom Rajska vrata. Nagradu publike osvojio je David Kuzmić, 5. razred Đurđevac.

Svi učenici dobili su zahvalnice i poklone koje je pripremio Grad Đurđevac i izdavačka kuća Alfa, a najboljim učenicima prvi su čestitali ravnatelj škole Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman. Marijan Ružman je pozdravio sve okupljene u ime Grada i  Gradskog vijeća, te je dodao kako samo djeca mogu napisati takve iskrene pjesme, a iz pjesama je vidljivo da jako vole svoj kraj.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su učenici osnovne škole: Tea Pleško, Laura Kovačević, Lovro Rasinec, Sebastian Ivan Pejić i Mali folklor.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Božica Jelušić, Zdravko Seleš, Vladimir Miholek, Anica Šabarić, Lidija Levačić Mesarov, Nataša Švaco i Maja Matić izabrali su tri najbolje pjesme.

Popis izvođača:

 1. Naša Podravina – Ema Barkić, 5. r.
 2. Rajska vrata – Lara Živko, 8. r.
 3. Podravina moja – Anina Vrabec, 7. r.
 4. Mak u polju – Laura Kovačević, 5. r.
 5. Đurđevečki peski – Franka Blažok, 6. r.
 6. Podravina i ja – Lorena Stoprd, 8. r.
 7. Japica – Marko Kolar, 5. r.
 8. Podravska majka – Anita Aurer, 8. r.
 9. Naše gorice - Tamara Šimunic, 5. r.
 10. Podravino, zbogom – Mihaela Lugarov, 6. r.
 11. To je moja Podravina – Gabriela Barberic, 8. r.
 12. Proljeće u Podravini – Natalija Paro, 5. r.
 13. Stezica kroz dom – Nika Hrvoić, 7. r.
 14. Podravina – Željko Zebec, 6. r.
 15. Kraj reke Drave – Klara Vukres, 6. r.
 16. Podravina je najljepši proljetni kraj–Nika Šandor,5. r.
 17. Konj – Margareta Mežnarić, 6.r.
 18. Moja lijepa Podravina – Mia Horvat, 6.r.
 19. Den v Podravine – Ivana Antoljak, 7.r.
 20. Moja Podravina – David Kuzmić, 5.r.