Muzeju Grada Đurđevca dodijeljena oznaka Safe stay in Croatia


Četvrtak, 18. ožujka 2021.

Temeljem prijave za dobivanje nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia Muzeju Grada Đurđevca odobreno je korištenje oznake od strane Ministarstva turizma i sporta. Muzej je uvršten na popis nositelja spomenute oznake, a ona se dodjeljuje temeljem ispunjenih traženih uvjeta dionicima iz turističkog sektora i ostalima.

Ovaj projekt je pokrenula Hrvatska turistička zajednica, a uvjet dobivanja navedenog je potvrda i jamstvo poštivanja i provođenja aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ova oznaka potvrda je sigurnog dolaska posjetitelja u Muzej Grada Đurđevca uz poštivanje svih epidemioloških mjera s ciljem osiguravanja sigurnosti i zdravlja posjetitelja.