Na Uskrsni ponedjeljak uspješno završen Lov na uskrsne pisanice: „Lovaca“ više nego i jedne godine


Ponedjeljak, 1. travnja 2024.

Neobično velik broj „lovaca“ na uskrsna jaja, više od 500 njih, odazvao se ove godine pozivu Turističke zajednica Grada Đurđevca koja je organizirala tradicionalni Lov na uskršnja jaja na Uskrsni ponedjeljak u Park šumi Borik.

Zainteresirani mali lovci došli su na ovu  zabavnu i poticajnu uskršnju potraga za pisanicama u pratnji roditelja, a mnogi i cijelih obitelji i svi su se po toplom vremenu razmilili po Boriku u potrazi za 700 dobro „razasutih“ pisanica. Sve „lovce“ na pisanice došlo su pozdraviti i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Lijepo blagdansko vrijeme mnoge je izmamilo u prirodu, u Park-šumu i hostel Borik, a Turistička zajednica se pobrinula i za dodatne sadržaje. Bilo je tu napuhanaca, miniquadova i srednjovjekovnih igara po promo cijenama, a najvažnije je da je osigurala i nagrade za svako pronađeno jaje. Sudeći po broju zadovoljnih tragača za uskršnjim jajima, kojih je bilo više nego i jedne godine do sada i ova je prigodna turistička proljetna aktivnost u potpunosti uspjela, te nakon brojnih događanja tijelom cijelog Uskrsnog ponedjeljka, završila bogat  blagdanski program u Đurđevcu.