Nasilje prestaje ovdje: učenici Osnovne škole Đurđevac po 10. puta obilježili Dan ružičastih majica


Petak, 3. ožujka 2023.

Dan ružičastih majica obilježava se svake godine posljednje srijede u mjesecu. S obzirom na to da su prošlog tjedna učenici bili na praznicima, u Osnovnoj školi Đurđevac ovaj su dan obilježili prve srijede nakon praznika.

Mnoštvom raznovrsnih aktivnosti u svim razrednim odjelima u Osnovnoj školi Đurđevac obilježen je Dan ružičastih majica.

Učenici su tako ove srijede održali prigodnu priredbu povodom Dana ružičastih majica, a ravnatelj škole Danijel Domišljanović zahvalio je svim sudionicima, učenicima, djelatnicima i gostima na sudjelovanju i mnogobrojnim aktivnostima kojima je obilježen ovaj dan i tako poslana poruka iz ove škole da NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Verica Rupčić predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova održala je interaktivno predavanje za učenice i učenike osmih razreda na temu vršnjačkog i obiteljskog nasilja kao i problematike vezane uz period odrastanja, nužnost podjele kućanskih poslova u obitelji, uvažavanje različitosti i potrebu tolerancije. Ukratko je prezentirala i aktivnosti Povjerenstva. Za učenike petog razreda Maja Gregurović iz Policijske uprave koprivničko-križevačke održala je predavanje o kibernetičkom nasilju.

Priredbu je posjetio i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je dao podršku učenicima i uključio se u kampanju obukavši ružičastu majicu.

Važno je naglasiti da je naša škola među prvima u županiji počela obilježavati Dan ružičastih majica, a ove godine Dan ružičastih majica obilježen je po 10. puta.