Krenule pripreme za Dane zlevanke u Svetoj Ani: mještani se udružili i uredili okoliš oko vodenice


Ponedjeljak, 18. svibnja 2020.

Mjesni odbor Svete Ane uz pomoć Udruge žena Svetojanke i  članova DVD-a Sveta Ana organizirao je još radnu akciju uređenja svoga mjesta.

Svetojanke su uredile okoliš vodenice, obnovile bojom posude za cvijeće, te izradile novu atrakciju za posjetitelje – lutku od slame koja je dobila i svoje ime Mlinko, a nalazi se ispred vodenice.

Članovi DVD-a Sveta Ana sanirali su koš za kukuruz koji je bio u derutnom stanju te je prijetio da se sruši, također su kod društvenog doma i bivšeg vodoskoka koje je pretvoren u veliku teglu za cvijeće ugradili slavine da bi članicama Udruge žena olakšali održavanje cvijeća preko ljetnih mjeseci. Ovom radnom akcijom mještani Svete Ane započeli su sa pripremama za ovogodišnje manifestacije Dan zlevanke i Dani Svete Ane 2020.

-Sadnjom 1300 sadnica cvijeća koje smo dobile od Grada Đurđevca započele smo sa ovogodišnjim uređenjem našeg mjesta. Ove godine smo odlučile vodenicu malo sadržajno obogatiti te smo izradile lutku od slame te mu dale ime Mlinko. Do dana Svete  Ane imamo u planu još izraditi dodatnih sadržaja, ali za sada neka to ostane još mala tajna – izjavila je Martina Račan potpredsjednica mjesnog odbora i udruge žena koja je ujedno i idejni začetnik izrade lutke od slame.

-Popuštanjem mjera zaštite od COVID-19 članice i članovi naših udruga su se organizirali i započeli sa uređenjem našeg mjesta. U četvrtak su članovi DVD-a Sveta Ana pokosili križni put iza društvenog doma, te su danas nastavili sa radovima u centru mjesta i kod vodenice.  Krunoslav Račan je obnovio izvor u obližnjoj šumi kod vodenice, tako da smo dobili još jedan dodatni sadržaj u sklopu vodenice. Do Dana zlevanke i Svete Ane planiramo odraditi još par akcija tako da što bolje odradimo naše manifestacije, u nadi da će se do tada ukinuti i ostala ograničenja zbog koronavirusa – izjavio je predsjednik mjesnog odbora Sveta Ana, Veljko Miletić.