Obavijest roditeljima: Dječji vrtić Maslačak od ponedjeljka ponovno kreće sa radom


Ponedjeljak, 4. svibnja 2020.

Nakon privremene obustave rada uslijed epidemije virusom COVID-19, Dječji vrtić Maslačak Đurđevac s danom 11.05.2020. – ponedjeljak, nastavlja rad uz pridržavanje mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Radi zaštite zdravlja djece i njihovih obitelji, dječji vrtić će raditi u uvjetima prilagođenim uputama HZJZ-a. Roditelji/skrbnici imaju obavezu ispuniti i dostaviti Izjavu kojom prihvaćaju navedene Upute, te potvrđuju da se radi o djetetu čija su oba roditelja zaposlena i nema druge mogućnosti zbrinjavanja djeteta.

Upute i Izjavu možete preuzeti na web stranici vrtića www.vrtic-maslacak.hr ili u nastavku teksta te je isključivo putem e-maila dostaviti na adresu vrtic.maslacak@djurdjevac.hr najkasnije do četvrtka, 7. svibnja 2020. godine.

Rad će biti organiziran u grupama od po devetero djece i jednim odgojiteljem u jutarnjoj, te jednim odgojiteljem u poslijepodnevnoj smjeni. Izbjegavat će se fizički kontakt djece između skupina.

Djecu i roditelje će prilikom dolaska/odlaska u i iz vrtića na ulazu dočekati dežurni odgojitelj koji će dijete preuzeti i odvesti ga u njegovu odgojnu skupinu. Roditelji neće ulaziti u prostor vrtića.

Preporuča se da roditelji ne dovode u vrtić djecu sa povišenom temperaturom, respiratornim smetnjama poput kašlja, kratkog daha ili  koja su pod rizikom da su mogla biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID 19 ili su i sami zaraženi virusom, kao i djecu koja imaju simptome drugih zaraznih bolesti ili su pod terapijom antibioticima.

-Ovim putem molimo sve roditelje da se pridržavaju propisanih uputa i postupaka jer nam je zaštita zdravlja djece i naših djelatnika na prvom mjestu- rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.