Obilježen Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te početak Tjedna Crvenog križa


Petak, 10. svibnja 2019.

U povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je rođen 8. svibnja Podmlatkari Crvenog križa 1. razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac sa svojom učiteljicom Nadom Petrović bili su u gostima Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac.

Uz čestitke, prigodni recital i pjesme izrazili su zahvalnost svim svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnosti, humanosti i pomoći koju pružaju onima kojima je to potrebno.

Kako je Crveni križ jedna velika, velika humana obitelj, a uskoro se obilježava Majčin dan  i Dan obitelji, mladi podmlatkari spomenuli su i te važne datume u životu svakog čovjeka.

Tako su domaćini predvođeni predsjednicom Brankom Stipović i predsjednicom Županijskog društva Crvenog križa Dubravkom Jaković bili ganuti čestitkama, poklonima i pažnjom mladih podmlatkara koji vidljivo hrabro koračaju putem humanosti za ostvarivanje boljeg sutra za sve.

Svjetskim danom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenog križa koji traje do 15. svibnja.

Središnje događanje biti će 23. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Našicama od 10. do 12. svibnja. Na natjecanju će sudjelovati 126 mladih iz cijele Hrvatske, a nas će predstavljati ekipa Podmladak Crvenog križa iz Osnovne škole Molve koja će tamo pokazati svoje znanje iz poznavanja povijesti Crvenog križa i vještine pružanja prve pomoći.