Ekipa za zapošljavanje školovanih kuhara i konobara
Četvrtak, 11. ožujka 2010.
Ravnatelj Strukovne škole Mirko Peršinović i mentori ugostiteljske struke Josip Kolarević i Mirko Vujić, u školi, za sebe s pravom mogu tvrditi da su dobro uhodana ekipa za zapošljavanje, po principu „iz škole odmah na posao“. - Malo je trogodišnjeg obrazovanja nakon kojega jedan ili niti jedna polaznik ne završi na Zavodu za zapošljavanje, kao što je to s našim kuharima i konobarima. Oni već nakon druge godine znaju gdje će raditi. Mnogi rade sezonski na moru već nakon prve godine, ne kao pomoćni radnici, nego kao voditelji restorana ili kuhinja. Posebno se to odnosi na odlične učenike i one koji su se posljednje tri godine plasirali na državna natjecanja. Niti jedan od njih nije nezaposlen. Iz škole ide odmah na posao u struci, najčešće izvan Đurđevca, na more, ili pak na fakultet u Opatiju, pojašnjava ravnatelj Peršinović. Dobro opremljena kuhinja (pred uvođenjem HASAP-standarda) i mentori s dugogodišnjim iskustvom u struci, Mirko Vujić i Josip Kolarević, koji se stalno dodatno educiraju i prate sve nove trendove u gastronomiji, te činjenica da će se vrlo brzo zaposliti, mamac su sve više i za učenike. -U prvom razredu je sada upisano 29 učenika, više nego i jedne prethodne godine, ističe Peršinović koji se s nelagodom prisjeća početaka kad je neke od učenika morao nagovarati de se upišu u kuhare i konobare, te koji prizna da je i glavni „ krivac“ da je i ovo strukovno usmjerenje došlo u Đurđevac.