Odlični rezultati šahista ŠK Picok na kadetskom prvenstvu RH


Ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

U Trogiru je održano kadetsko prvenstvo Republike Hrvatske u konkurenciji dječaka i djevojčica i u kategorijama do 7, 9,11,13 i 15 godina. Na prvenstvu je ukupno sudjelovalo 180 dječaka i 69 djevojčica.

Iz Koprivničko - križevačke županije nastupilo je rekordnih 40 natjecatelja. Najbolje rezultate ostvarile su djevojčice osvajanjem 3 prva i 2 druga mjesta.

U kategoriji djevojčica do 7 godina, prva prvakinja RH postala je Agata Kokša iz Molvi (ŠŠK Konaki Novo Virje).

U kategoriji do 11 godina Lorena Vlašić iz ŠK Picok osvojila je 9. mjesto. Zanimljivost je da se Lorena zbog nastupa na Kukuričeku u turnir uključila u 3. kolu i osvojila 4,5 boda.  Prvo mjesto sa uvjerljivih 9 pobjeda iz 9 partija osvojila je Petra Kovač iz Novog Virja (ŠŠK Konaki Novo Virje), dok je Lana Stružan bila 7. (Konaki).

U kategoriji do 13 godina, nakon neizvjesne borbe, prvo mjesto osvojila je Ema Bevanda iz Ferdinandovca (ŠK Picok Đurđevac), druga je bila Jelena Kokša iz Molvi, dok je odlično 6. Mjesto pripalo Lani Plazek iz Kalinovca.

U kategoriji do 15 godina Anamarija Radiković  (ŠK Konaki), riječanka koja u ekipnim natjecanjima nastupa za ŠK Picok, zauzela je 2.mjesto sa 8 bodova koliko je skupila i prvakinja Katarina Bogdanić iz Krka. Odličan rezultat osvajanjem 5. Mjesta postigla je Lorena Bevanda (ŠK Picok).

Kod dječaka najbolje rezultate ostvarili su: Marko Fičko (ŠK Koprivnica) 6. mjesto u kategoriji do 7 godina, dok je u istoj konkurenciji Leo Lovreković (ŠK Križevci) bio 9. U kategoriji dječaka do 9 godina Ivan Martić (ŠK Križevci) bio je 8. sa 5 bodova. U kategoriji dječaka do 11 godina zapažen rezultat ostvario je Matej Zadro  (ŠK  Podravka Koprivnica) osvojivši 7 mjesto sa 6 bodova. U konkurenciji dječaka do 15 godina najbolji rezultat sa 6 bodova i osvajanjem 6. mjesta ostvario je Mihael Jakrlin (ŠK Stari Graničar Cirkvena).