Održana deseta Mala olimpijada učenika područnih škola


Utorak, 19. rujna 2017.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama i učiteljem obilježili Hrvatski olimpijski dan kroz niz zajedničkih aktivnosti.

Okupili su se u Područnoj školi Mičetinac gdje su započeli svoj nastavni dan prezentacijom o povijesti Olimpijskih igara i olimpijskim sportovima, a nastavili su ga predavanjem o prometnoj kulturi: kako se sigurno i pravilno kretati od kuće do škole, o poštivanju prometnih pravila za pješake i vozače bicikla te su na kraju istaknuli važnost nošenja kacige za vrijeme vožnje biciklom i značaj ispravnosti bicikla.

Nakon doručka, koji je osnažio male olimpijce za natjecanja, svi su se uputili na nogometno igralište NK Mičetinac gdje su se pripremili za održavanje desete po redu Male olimpijade učenika područnih škola.

Učenici su se povedeni geslom olimpijskih igara: brže, više, jače, natjecali u četiri sportske discipline i to u brzom trčanju s tri lopte u rukama oko čunja, u disciplini prenošenja lopti iz jednog koluta u drugi, bacanju loptice u dalj, te bacanju loptica u košaru.

Medalje najuspješnijim učenicima podijelili su ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović i predsjednik NK Mičetinac, Jakup Pintar. Susret je završen igrom nakon čega su se učenici uputili svojim kućama.