Održana Godišnja izvještajna skupština Konjičkog kluba Đurđevački graničari


Utorak, 27. veljače 2018.

Konjički klub Đurđevački graničari je u prostorijama Društvenog doma Mladen Markač održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Luka Karlovčan pozdravivši nazočne članove kluba, te prisutne goste. Poslije uvoda i usvajanja dnevnog reda tajnik kluba Mario Šiptar osvrnuo se na dosadašnji rad kluba pod novim vodstvom u 2017. godini te je pritom naglasio uspješno organiziranu utrku u daljinskom jahanju koja je bila najposjećenija u Hrvatskoj, školu jahanja, zahtjevan nastup jahača kluba na Picokijadi, suorganizaciju 7. Konjičkog maratona Bilogorom, Podravinom i obalom rijeke Drave u čast palim braniteljima u Domovinskom ratu.

Vodstvo kluba je također nabrojilo sve aktivnosti kojima su se odazivali na poziv Turističke zajednice grada Đurđevca.

U 2017. godini aktivno je bilo 24 upisanih članova s plaćenom članarinom te još toliko simpatizera kluba.  Predsjednik Luka Karlovčan iznio je plan i program za 2018. godinu u kojoj klub, osim navedenih aktivnosti u prethodnoj godini, ima za cilj i organizaciju Konjičkih igara. Cilj  kluba je daljnje promoviranje konjičkog sporta mladima te animiranje djece da se uključe u klub i dožive ljepotu druženja s ovim plemenitim životinjama.