Održana godišnja skupština Udruge udomitelja za djecu Osmijeh


Četvrtak, 11. travnja 2019.

Članovi Udruge udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca u Društvenom domu Mladen Markač održali su godišnju skupštinu.

Udruga je uspjela u svoje članstvo okupiti preko 40 udomitelja s područja Đurđevačke Podravine, koji mogu biti zadovoljni bogatom djelatnošću svoje organizacije. Članstvo je izuzetno zadovoljno dosadašnjim radom Upravnog odbora Udruge, koji je  bio glavni pokretač djelovanja, a naročit su interes pokazali za nastavak djelatnosti, koje su za cilj imale druženje i upoznavanje udomitelja i njihove udomljene djece.

Udruga je sudjelovala na Picokijadi, Đurđevu, Medvenom denu, Danima voća i drugim manifestacijama u organizaciji Grada i Turističke zajednice, što je znatno utjecalo na pozitivnu percepciju udomiteljstva u širem okruženju, a postali su i članicom Foruma za kvalitetno udomiteljstvo.

Udomitelji su se nakon osnivanja Udruge intenzivnije strukovno i društveno povezali, dok su se u ranijem periodu jedva i površno poznavali. Ovakva praksa će se nastaviti i nadalje redovitim dvomjesečnim okupljanjem na informativnim sastancima članstva, a osobita pažnja će biti posvećena razvoju udomiteljstva, prvenstveno davanjem mišljenja samih udomitelja o razvojnim pravcima, osobito po pitanju moguće buduće profesionalizacije udomiteljstva.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora koja su jednoglasno usvojena, a skupštinu su uveličali brojni članovi.