Održana radionica izrade kolača u Strukovnoj školi


Srijeda, 14. lipnja 2017.

Udruga volontera Ruka u ruci je u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana Đurđevac, prof. Sanjom Flajs Vidaković, Strukovnom školom Đurđevac i prof. Đurđicom Časar, provela radionicu izrade kolača.

Cilj radionice je bio upoznati učenike 7. i 8.razreda Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac, koji  su izabrali nastaviti svoje obrazovanje u Strukovnoj školi Đurđevac za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, s praktičnim dijelom nastave. U tome su im pomogle volonterke udruge i učenici 1. i 2. razreda Strukovne škole Đurđevac, smjer pomoćni kuhar i slastičar.

Pod vodstvom predsjednice Udruge Petre Sobota i mentorice Jasne Horvat - Vlahović,  volontreke Ana Pintarić, Barbara Barusić, Ivana Kolarić i Klara Račan su s učenicima provele socijalizacijske igre vezane za izradu kolača, nakon čega su svi zajedno krenuli pripremat kolače.

Radionica je rezultirala razmjenom iskustva između učenika osnovne i srednje škole, upoznavanjem s načinom praktičnog rada za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, ugodnim druženjem i naravno kolačima, kojima su se učenici i volonterke kasnije i počastili. Radionica pripreme kolača jedna je od tradicionalnih radionica koje Udruga volontera Ruka u ruci provodi u suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana.