Održana redovna skupština DVD-a Đurđevac: pojačat će se aktivnosti na privlačenju novih članova


Ponedjeljak, 13. ožujka 2023.

U prostorima DVD-a Đurđevac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac održana je redovna izvještajna skupština DVD-a Đurđevac, koju je otvorio predsjednik društva Željko Turbelija.

Podneseno je izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora društva za 2022. godinu te izvješće o radu Puhačkog orkestra koje je podnio Božidar Škurdija. Donesen je novi plan rada društva za 2023. godinu koji će brojnim aktivnostima nastojati privući novi članove te novi plan rada Puhačkog orkestra Đurđevac.

Ovom prilikom članovima društva za aktivno sudjelovanje i njihov doprinos društvu podijeljene su vatrogasne spomenice. Tako su za 10 godina aktivnosti rada u DVD-u Đurđevac spomenicu dobili: Alen Car, Nikola Prilika, Stela Kuzmić i Luka Carek. Za 30 godina aktivnosti u DVD-u Đurđevac spomenica je dodijeljena Zoranu Balatincu. Za 40 godina djelovanja spomenicu su dobili: Stjepan Kranjčev, Božidar Konjarek te Božidar Bobovčan.

Skupštini su uz brojne goste i redovne članove prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić i predsjednik Vatrogasne zajednice Alen Škudar.

Zapovjednik Matija Markešić i predsjednik VZGĐ-a Alen Škudar članovima su poželjeli sreću u budućem radu. Gradonačelnik Hrvoje Janči dodao kako će Grad podržati zacrtane aktivnosti društva kako bi zajedničkim snagama ostvarili zacrtane planove te tako dali poticaj mladima da se priključe dobrovoljnom vatrogastvu. Ovom prilikom još jednom je čestitao puhačima na svečanoj proslavi 100. obljetnice rada i održanom godišnjem koncertu.

-Danas je sve teže privući mlade da odaberu zanimanje vatrogasac, potrebno je mlade na vrijeme uključivati u aktivnosti, najprije članove DVD-a, a zatim i školarce. Želim vam da vam se ostvare svi planovi, te da svake godine imamo sve više vatrogasaca i još više članova naših DVD-ova- rekao je gradonačelnik Janči.

Sjednicu je svojim izvedbama uveličao Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, a nakon sjednice druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku.