Ognjen Domović osvojio 3. mjesto na Europskom internetskom prvenstvu u šahu


Petak, 22. svibnja 2020.

Europska šahovska unija organizira Europsko internetsko prvenstvo u šahu od 16. do 31. svibnja 2020. godine putem platforme Chess.com.

U utorak (19.svibnja) i srijedu (20. svibnja) natjecalo se je u kategoriji šahista koji imaju FIDE rapid rejting između 1401 i 1700 bodova. U toj kategoriji je nastupio Ognjen Domović te je senzacionalno osvojio 3. mjesto s osvojenih 7,5 bodova u 8 odigranih partija.

U utorak je uspio izboriti finale u konkurenciji 894 natjecatelja iz cijele Europe, a u finalu (najboljih 274 natjecatelja) osvojio je sjajno 3. mjesto.

Ognjen je već ranije pokazao da se nalazi u odličnoj šahovskoj formi kada je osvojio dva online turnira iz serijala "Kolt". Brončana medalja na Europskom seniorskom prvenstvu je do sada njegov najveći uspjeh, a ostvario ga je u dobi od petnaest godina.

Napomenimo i da su natjecatelji cijelo vrijeme bili videokonferencijski spojeni s glavnim sucem turnira kako ne bi bilo nepoštene igre. Igrači za koje je utvrđeno da su se koristili tehnologijom bili su diskvalificirani s natjecanja.

Na Europskom internetskom prvenstvu nastupila je i druga naša predstavnica Sara Balent, te se je plasirala na 315. mjesto s osvojena 4,5 boda.

Ovo je jedan od najvećih uspjeha đurđevačkog šahovskog kluba u njegovoj povijesti.