OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA OD JESENI U ĐURĐEVCU


Petak, 13. rujna 2013.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Marijan Vinković u četvrtak 12. rujna 2013. godine imali su radni sastanak s voditeljicom Odjela za gimnazije i umjetničke škole u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske (MZOS) Katarinom Grgec. Razlog posjeta bilo je otvaranje Područnog odjela Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica u Đurđevcu. Time će se omogućiti osnovno glazbeno obrazovanje za djecu s područja Grada Đurđevca u sklopu Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.
U razgovoru s voditeljicom Odjela dogovoreno je da će Povjerenstvo MZOS-a sljedeći tjedan doći u Osnovnu školu Grgura Karlovčana Đurđevac radi pregleda i utvrđivanja uvjeta za otvorenje Područnog odjela.
Nastava će se održavati u zgradi Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac u posebno namijenjenim prostorijama. Upis I. razreda glazbene škole očekuje se već ove jeseni za što postoji veliki interes učenika i njihovih roditelja.
Do sada se osnovno glazbeno obrazovanje provodilo u suradnji s Glazbenom školom «Vatroslav Lisinski» Bjelovar. Traži se model za učenike viših razreda koji su do sada pohađali glazbenu školu po starom.